ПРОМО КАМПАНИЯ ЗА ХИТОВЕТЕ В ЛЕТЕН ТЕАТЪР И ЛУНЕН ТЕАТЪР МУУНЛАЙТ

ПРОМО КАМПАНИЯ ЗА ХИТОВЕТЕ В ЛЕТЕН ТЕАТЪР И ЛУНЕН ТЕАТЪР МУУНЛАЙТ

Абсолютният хит "Черното пиле" на Мариус, на бис във Варна на 31 май

31 Май, 2021
19:00

Абсолютният хит на Мариус Куркински "Черното пиле" продължава да се играе в България при небивал интерес

Във Варна ще бъде представен за пореден път на 31 май от 19.00 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център. Билетите са в продажба на касите на театър "Българан" и ФКЦ. Всички закупени билети за 16.03 ще важат на новата дата без презаверка.

Местата са ограничени до 30% от максималния капацитет и при спазване на изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки. Всички присъстващи могат да се чувстват спокойни в здравословна среда, поради  прецизното  очистване на въздуха с  HEPA филтри във вентилационната и климатична система на комплекса.

В “Черното пиле” Мариус Куркински включва три разказа на Хайтов – „Мерак“, „Пазачът на овесената нива“ и „Черното пиле“.

Актьорът споделя за него: "Много искам да се върна пак на това репетиционно, изучаващо място, където привикваш гласовете на Хайтов, душата на българина. В неговите разкази тя е много чиста и неопетнена, там хората не са нагазили в никакви отношения с комерсиалното, в същото време страдат от живота, но не се жалват, а го преборват."

Мариус настина завладя сърцата на публиката по време на премиерните представления в България. 
Припомняме, че преди време той стана носител на Националната награда за актьорско майсторство „Любимец 13 - МОНО“ за цялостния му актьорски принос към театралната форма „Моноспектакъл“ и за ролите му в моноспектаклите „Сънят на смешния човек“ и „Юбилей“ на продуцентска къща „Ажур Пико“.

На 7 юли от 20.30 часа под звездите в Летен театър ще се насладим и на "Сборен моноспектакъл". Билетите са в продажба.

партньори

Българан - Арена на смеха

"Българан" - Арена на смеха е първият професионален частен театър на културната карта в гр. Варна и Североизточна България.

Първата презентация на проекта БЪЛГАРАН се състоя на 3 март 2004 г., в сградата на Военноморския клуб във Варна, където днес изцяло със собствена звукова, светлинна и сценична техника е оборудвана залата на театъра. 

Любимите на публиката артисти се присъединиха към възрожденската идея да се създаде ново, на европейско ниво, културно средище. Събитие, което не се е случвало от десетилетия в България. Репертоарната политика на театъра е осъществяване на комедийни постановки с висока художествена стойност и категорична гражданска позиция, които с разтоварващата си енергия забавляват, развличат и правят зрителя съучастник в сценичното действие. Вярваме, че използвайки смеха, ние говорим разбираемо на всички езици и нашите послания, макар и казани на шега, стигат по-надалеч и остават по-дълго в съзнанието на публиката. Ние искаме, чрез новаторските и оригинални похвати, които използваме, да увеличим интереса им към театралното изкуство.