ПРОМО КАМПАНИЯ ЗА ХИТОВЕТЕ В ЛЕТЕН ТЕАТЪР И ЛУНЕН ТЕАТЪР МУУНЛАЙТ

ПРОМО КАМПАНИЯ ЗА ХИТОВЕТЕ В ЛЕТЕН ТЕАТЪР И ЛУНЕН ТЕАТЪР МУУНЛАЙТ

"Двубой" под режисурата на Мариус на 23 юни в зала 1 на ФКЦ

23 Юни, 2021
19:00

Народен театър "Иван Вазов" ще открие Театрално лято - Варна 2021 

На 23 юни от 19.00 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център ще бъде морската премиера на "Двубой".
При голям интерес билетите вече са в продажба на билетните касите на театър "Българан".

Режисурата на спектакъла е на Мариус Куркински, а в актьорския състав са Пламен Димов и Павел Иванов в ролята на потенциалните дуелисти, Аня Пенчева, Радина Боршош, Албена Колева, Стелиан Радев, Константин Еленков, Ирина Митева, Любомир Петкашев, Стефан Къшев. 

Сценографията, костюмите и виртуозният плакат на спектакъла са дело на Никола Тороманов, а музиката е на Емилиян Гацов - Елби.

„Това е една много голяма болка на автора, който много скоро след "Българио, за тебе те умряха, една бе ти достойна зарад тях", му се налага да напише думи като "човек - деколте в акъла", "отсъствие на всяко присъствие”, казва Мариус Куркински.

Историята е основана на действителна случка от градския живот на стара София и разказва за една коварна жена и измамна любов, довела до дуел. Двубоят всъщност е атака срещу лицемерието, двуличието, позьорството.

“За първи път работя с Мариус Куркински. Голяма емоция е да следвам неговата посока, да достигна до тези светове, които наистина само той може да покаже. Той е като изкачване на висока планина”, казва Радина Боршош. 

С този спектакъл Народният театър отново отдава почит на своя патрон и годишнината от смъртта му, след като миналата година отбеляза 170 години от рождението на Иван Вазов с поредица от събития.


 

партньори

Българан - Арена на смеха

"Българан" - Арена на смеха е първият професионален частен театър на културната карта в гр. Варна и Североизточна България.

Първата презентация на проекта БЪЛГАРАН се състоя на 3 март 2004 г., в сградата на Военноморския клуб във Варна, където днес изцяло със собствена звукова, светлинна и сценична техника е оборудвана залата на театъра. 

Любимите на публиката артисти се присъединиха към възрожденската идея да се създаде ново, на европейско ниво, културно средище. Събитие, което не се е случвало от десетилетия в България. Репертоарната политика на театъра е осъществяване на комедийни постановки с висока художествена стойност и категорична гражданска позиция, които с разтоварващата си енергия забавляват, развличат и правят зрителя съучастник в сценичното действие. Вярваме, че използвайки смеха, ние говорим разбираемо на всички езици и нашите послания, макар и казани на шега, стигат по-надалеч и остават по-дълго в съзнанието на публиката. Ние искаме, чрез новаторските и оригинални похвати, които използваме, да увеличим интереса им към театралното изкуство.