ТЕАТРАЛНО ЛЯТО ВАРНА 2024 В ЛЕТЕН ТЕАТЪР *** КУПЕТЕ БИЛЕТИ ОТ БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР БЪЛГАРАН ИЛИ ОНЛАЙН ОТ EPORTAL.BG

ТЕАТРАЛНО ЛЯТО ВАРНА 2024 В ЛЕТЕН ТЕАТЪР *** КУПЕТЕ БИЛЕТИ ОТ БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР БЪЛГАРАН ИЛИ ОНЛАЙН ОТ EPORTAL.BG

Забава и изненади на сцената с "Разделям двойки по домовете"

03 Септември, 2024
20:00

Младежки театър “Николай Бинев” ще представи във Варна на 3 септември интригуващата комедия "Разделям двойки по домовете" на френския автор и актьор Тристан Птижирар.

В тази романтична комедия, режисирана на българската сцена от проф. Здравко Митков, участват талантливите актьори Михаил Билалов (Марк/Ерик), Искра Донова (Гаел) и Николай Луканов (Иполит). Триото за пореден път успява да завладее сърцата на публиката.

А какъв е сюжетът? “Освобождавам едни хора от други” - така героят на Билалов описва своята сфера на дейност. Ерик е професионалист в разделите на двойки и по-точно - той е човекът, който съобщава новината на “освободения”. Опитният агент по разделите има различни репертоари в зависимост от предпочитанията на “поръчителя”. Така обаче, една вечер героят попада на бившата си приятелка Гаел, с която са разделени от 7 години. Мисията му е да й съобщи неприятната вест, но сега вече всичко е по-различно. Ситуацията става още по-объркана и усложнена, когато в дома на дамата пристига и партньорът й Иполит. Той вече е променил решението си и не желае любимата му да разбира неговите предишни намерения.

Събирането на едно място на тримата герои води до много обрати и неочакван развой на събитията. Те споделят вечерта, седнали около масата в апартамента на Гаел, говорейки си и разкривайки малко по малко истината един за друг.

От техните разкази и спомени разбираме за миналото им и “нареждаме” пъзела така, че да разберем както самите тях, така и цялата разярила се интрига. Ерик е бивш любим на Гаел, но в работата си се подвизава и като Марк, както е познат на Иполит. Постепенно се разкриват тайните за отношенията между бившите влюбени, за историята на познанството между двамата мъже, както и още неподозирани истини.

Ситуацията е наистина комична, но и ни кара да се замислим върху връзките и отношенията между хората днес - в този високотехнологичен свят, някои не могат да изяснят отношенията си лице в лице, затова прибягват до социалните мрежи, а в този случай дори наемат хора, които да им “свършат работата”. В тази пиеса Ерик има такава професия, професията на агент по разделите, която сякаш е плод на съвременния свят.

партньори

Театър Българан

"Българан" - Арена на смеха е първият професионален частен театър на културната карта в гр. Варна и Североизточна България.

Първата презентация на проекта БЪЛГАРАН се състоя на 3 март 2004 г., в сградата на Военноморския клуб във Варна.

Любимите на публиката артисти се присъединиха към възрожденската идея да се създаде ново, на европейско ниво, културно средище. Събитие, което не се е случвало от десетилетия в България. Репертоарната политика на театъра е осъществяване на комедийни постановки с висока художествена стойност и категорична гражданска позиция, които с разтоварващата си енергия забавляват, развличат и правят зрителя съучастник в сценичното действие. Вярваме, че използвайки смеха, ние говорим разбираемо на всички езици и нашите послания, макар и казани на шега, стигат по-надалеч и остават по-дълго в съзнанието на публиката. Ние искаме, чрез новаторските и оригинални похвати, които използваме, да увеличим интереса им към театралното изкуство.