В ПРОДАЖБА СА БИЛЕТИТЕ ЗА ПРАЗНИЧНИТЕ СЪБИТИЯ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ И ЯНУАРИ

В ПРОДАЖБА СА БИЛЕТИТЕ ЗА ПРАЗНИЧНИТЕ СЪБИТИЯ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ И ЯНУАРИ

Звезден дует в комедията "Златната мина" от Ст. Л. Костов на 5.12 във Варна

05 Декември, 2023
19:00

ДТ "Адриана Будевска" събра звезден дует в комедията "Златната мина" от Ст. Л. Костов. Постановката е на Борислав Чакринов, а във Варна ще се играе на 5 декември от 19.00 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център.

"Златната мина" се поставя по случай 60-тия рожден ден на родения в Бургас актьор Тончо Токмакчиев. Той изпълнява главната роля в комедията. На сцената му партнират Мария Сапунджиева, Никол Карабинова, Милена Маркова, Зорница Константинова, Златко Ангелов, Тихомир Благоев, Николай Стоименов, Валери Еличов, Стоян Памуков.

"Златната мина" е една от най-играните пиеси на класика на българската драматургия Ст. Л. Костов. Писана е преди повече от сто години и никога няма да спра да се удивлявам, как нищо съществено в живота на българина не се е променило. Все още продължаваме да се надявваме, че ще се случи някакво чудо и изведнъж ще станем богати и щастливи. Все още се опитваме да се харесаме на богата Европа и вярваме, че някой ще ни помага и обича само защото сме послушни и добри. Непораснал, инфантилен народ. Бедни и доверчиви до глупост", сподели режисьорът Борислав Чакринов.

"Това е история за много хора, които надценяват качествата си. Това е бляскава комедия, за да могат хората да се забавляват", коментира Тончо Токмакчиев.

Билетите са в продажба на касите на Българан и Фестивален комплекс. Онлайн билети могат да бъдат закупени от ePortal.BG - ТУК

партньори

Театър Българан

"Българан" - Арена на смеха е първият професионален частен театър на културната карта в гр. Варна и Североизточна България.

Първата презентация на проекта БЪЛГАРАН се състоя на 3 март 2004 г., в сградата на Военноморския клуб във Варна.

Любимите на публиката артисти се присъединиха към възрожденската идея да се създаде ново, на европейско ниво, културно средище. Събитие, което не се е случвало от десетилетия в България. Репертоарната политика на театъра е осъществяване на комедийни постановки с висока художествена стойност и категорична гражданска позиция, които с разтоварващата си енергия забавляват, развличат и правят зрителя съучастник в сценичното действие. Вярваме, че използвайки смеха, ние говорим разбираемо на всички езици и нашите послания, макар и казани на шега, стигат по-надалеч и остават по-дълго в съзнанието на публиката. Ние искаме, чрез новаторските и оригинални похвати, които използваме, да увеличим интереса им към театралното изкуство.