МЕГА ХИТ: РОКСАНА В МЮЗИКЪЛА "ТАБОРЪТ СЕ ВРЪЩА ОТ НЕБЕТО" НА 16.12 В ДВОРЕЦА НА КУЛТУРАТА И СПОРТА

МЕГА ХИТ: РОКСАНА В МЮЗИКЪЛА "ТАБОРЪТ СЕ ВРЪЩА ОТ НЕБЕТО" НА 16.12 В ДВОРЕЦА НА КУЛТУРАТА И СПОРТА

Звезден състав в комедията "Веселата карета" на 16 ноември във Варна

16 Ноември, 2021
19:00

Елин Рахнев, който е автор и режисьор на “Веселата карета”, чака 2 години да събере любими актьори като Тончо Токмакчиев и Мая Бежанска в пиеса, чието мото е, че животът е горе и долу.

“Станал съм личен фотограф на Фънки. Не можем да минем и метър по хасковските улици и някой да не ни спре и да иска да се снима с него. Целият град го обикна за един ден.”

Така се пошегува известният поет, драматург и режисьор Елин Рахнев с успеха си да убеди музиканта да стане артист в новата му пиеса “Веселата карета”, чиято морска премиера ще бъде на 16 ноември в зала 1 на Фестивален и конгресен център. Билетите са в продажба на касата на театър "Българан".

“Чувствам се особено – все едно да не можеш да плуваш и да те хвърлят в морето. Много се забавлявам в компанията на страхотни актьори и особено на Елин. Е, китарата е с мен, но вече и сцената е в мен”, каза Фънки за новото си амплоа.

Рахнев, известен с хитови пиеси и стихосбирки, две години работи над “Веселата карета”, която според него е една тъжна карета. Мотото на пиесата е, че животът е и горе, и долу и да не се боим от смъртта, защото “всички сме преводачи на дъжда”.

Драматургът, който се наема сега да е и режисьор на своя текст, разкрива какъв е поводът да избере тази тема: “Един автор, който трябва да се хареса, е натискан от всички да напише комерсиална пиеса, за да оцелее и да си изкарва хляба, но той не може и пише пиеса за смъртта. Става комедия – 85% смях, 15% сълзи”, лаконичен е Рахнев, който пази развитието на сюжета в тайна поне до края на октомври.

Кой още “се качва” на веселата карета? Тончо Токмакчиев, Мая Бежанска, Димитър Баненкин, Добриела Попова, Николета Малчева, Стелиян Николов, Емануил Костадинов. Автор на музиката е Георги Георгиев от група “Остава” – любимец на Рахнев, а сценограф е уважаваната от него Анелия Райкова.

партньори

Театър Българан

"Българан" - Арена на смеха е първият професионален частен театър на културната карта в гр. Варна и Североизточна България.

Първата презентация на проекта БЪЛГАРАН се състоя на 3 март 2004 г., в сградата на Военноморския клуб във Варна, където днес изцяло със собствена звукова, светлинна и сценична техника е оборудвана залата на театъра. 

Любимите на публиката артисти се присъединиха към възрожденската идея да се създаде ново, на европейско ниво, културно средище. Събитие, което не се е случвало от десетилетия в България. Репертоарната политика на театъра е осъществяване на комедийни постановки с висока художествена стойност и категорична гражданска позиция, които с разтоварващата си енергия забавляват, развличат и правят зрителя съучастник в сценичното действие. Вярваме, че използвайки смеха, ние говорим разбираемо на всички езици и нашите послания, макар и казани на шега, стигат по-надалеч и остават по-дълго в съзнанието на публиката. Ние искаме, чрез новаторските и оригинални похвати, които използваме, да увеличим интереса им към театралното изкуство.