СЪБИТИЯТА СЕ ПОДНОВЯВАТ СЛЕД 15 ЮНИ НА СЦЕНАТА НА ЛЕТЕН ТЕАТЪР. ПОДРОБНОСТИ В СЕКЦИЯ "НОВИНИ"

СЪБИТИЯТА СЕ ПОДНОВЯВАТ СЛЕД 15 ЮНИ НА СЦЕНАТА НА ЛЕТЕН ТЕАТЪР. ПОДРОБНОСТИ В СЕКЦИЯ "НОВИНИ"

Комедията "Една седмица, не повече..." ще открие на 23.06 театралното лято в Летен театър - Варна

26 Юни, 2020
20:00

Сред гвоздеите в театралната програма в Летен театър - Варна ще е представянето на комедията, която се превърна в хит в цяла България – „Една седмица, не повече…(Истински лъжи)“ от Клеман Мишел. На сцената ще играят Йоана Буковска, Димо Алексиев и Емил Марков. Режисьор е Емил Марков.

Събитието ще открие театралното лято във Варна на 23.06.2020 г. от 20.30 часа в Летен театър.

Комедията на Клемент Мишел разказва история за трима души – Той, Тя и … третия човек. Това е смешна пиеса за един отегчен от съпругата си мъж. Той иска да се раздели с нея, но не намира сили да й каже. Затова решава да потърси помощ от приятел. Той пък се влюбва в жена му и оттам нататък героите изпадат в невъобразими ситуации. Колко смях може да се генерират от това ще имате възможност да видите на 23 юни.

Следват два театрални хита - 01.07 "Лъжата" - комедия от Флориан Зелер. Участват: Асен Блатечки‚ Койна Русева, Стефан Иванов, Милена Маркова.
На 02.07 ще гледаме "Чамкория" по романа на Милен Русков. Режисьор е Явор Гърдев а ролята на Бае Славе се изпълнява от Захари Бахаров.

До дни ще бъде обявена и цялата театрална програма в Летен театър за лято 2020.
Билетите ще бъдат в продажба от 20 май в работни дни на билетен център в театър "Българан", както и онлайн чрез сайта на ФКЦ - fccvarna.bg като закупените до края на м.май ще бъдат на специални въвеждащи промо цени за ранна продажба.


Всички постановки в Летен театър - Варна  ще се играят без антракт
 при ограничена допустима заетост на местата до 30% от максималния капацитет и при спазване на изискването за социална дистанция и на всички противоепидемични мерки.

Информация за отменените поради кризата с Ковид 19 представления може да намерите ТУК.

партньори

"Ви Ен Тийм" ООД /Театър "Българан"/

"Ви Ен Тийм" ООД /Театър "Българан"/ е първият професионален частен театър на културната карта в гр. Варна и Североизточна България.

Първата презентация на проекта БЪЛГАРАН се състоя на 3 март 2004 г., в сградата на Военноморския клуб във Варна, където днес изцяло със собствена звукова, светлинна и сценична техника е оборудвана залата на театъра. 

Любимите на публиката артисти се присъединиха към възрожденската идея да се създаде ново, на европейско ниво, културно средище. Събитие, което не се е случвало от десетилетия в България. Репертоарната политика на театъра е осъществяване на комедийни постановки с висока художествена стойност и категорична гражданска позиция, които с разтоварващата си енергия забавляват, развличат и правят зрителя съучастник в сценичното действие. Вярваме, че използвайки смеха, ние говорим разбираемо на всички езици и нашите послания, макар и казани на шега, стигат по-надалеч и остават по-дълго в съзнанието на публиката. Ние искаме, чрез новаторските и оригинални похвати, които използваме, да увеличим интереса им към театралното изкуство.