МЕГА ХИТ: РОКСАНА В МЮЗИКЪЛА "ТАБОРЪТ СЕ ВРЪЩА ОТ НЕБЕТО" НА 16.12 В ДВОРЕЦА НА КУЛТУРАТА И СПОРТА

МЕГА ХИТ: РОКСАНА В МЮЗИКЪЛА "ТАБОРЪТ СЕ ВРЪЩА ОТ НЕБЕТО" НА 16.12 В ДВОРЕЦА НА КУЛТУРАТА И СПОРТА

Кралицата на ромската музика Роксана в "Таборът се връща от небето"

16 Декември, 2021
19:00

Превърналият се в абсолютен хит във Варна мюзикъл "Таборът се връща от небето" ще бъде представен за трети път в морската столица на 16 декември от 19.00 часа в Двореца на културата и спорта.
Специален музикален гост този път ще бъде Кралицата на ромската музика - Роксана.


Билетите вече са в продажба на билетна каса театър "Българан" /11.30 - 18.00 часа/. Онлайн билети могат да бъдат закупени от ТУК

Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

Режисьор на мащабната продукция е Николай Априлов, сценограф е Николай Нинов, а музикалната среда и мултимедията са на Красимир Янев. Хореограф на танците е Радослав Иванов.
Участват: Лилия Илиева, Красимир Ранков, Велин Михайлов, Галин Гинев, Калин Попов, Иля Пепеланов, Милена Захариева, Евгения Кръчмарова, Георги Георгиев, Теодор Христов, Валентин Митев.
Танците се изпълняват от Ансамбъл "Одесос" при ОД на МВР - Варна.
Специален музикален гост: Роксана. Тя е една от най гласовитите и обичани певици в България, Европа и на Балканите  . Вратата на голямата сцена за нея отворя не кой да е , а най-големият. Властелинът в телевизионният ефир и шоубизнеса в страната ни, Слави Трифонов.  Той е и човека, който дава и нейното име .
Обичана от всички,  призната от всички, спечелила сърцата на публиката освен с музиката си вълшебния си глас, но и с красивата си непринудена усмивка.
Тази година на ромският фестивал по случай световният ден на ромите тя бе обявена и коронясана за Кралица  ромската музика .


Проектът се реализира с финансиране от Националния фонд "Култура".

„ТАБОРЪТ СЕ ВРЪЩА ОТ НЕБЕТО” е перифраза на историята, разказана в руския филм „ Таборът отива към небето”. Либретото е на Любомир Пеевски и е една вълнуваща романтична история за невъзможната и изпепеляваща любов между конекрадеца Лайку и хубавицата Рада.

С образа за свободни и волни хора, обладавани от силни страсти, като любов и омраза, ромите влизат в произведения на световната класика. Значимо място в  спектакъла имат руско-циганските романси и танци.
Тази музика е вибрация и ритъм – необятна и необяснима като палавникът – вятър, развяващ косите, като  огъня в кръвта.

Темите, с които тези мелодии успяват да пленят публиката са любов, гордост, отмъщение, свобода!


 

партньори

Театър Българан

"Българан" - Арена на смеха е първият професионален частен театър на културната карта в гр. Варна и Североизточна България.

Първата презентация на проекта БЪЛГАРАН се състоя на 3 март 2004 г., в сградата на Военноморския клуб във Варна, където днес изцяло със собствена звукова, светлинна и сценична техника е оборудвана залата на театъра. 

Любимите на публиката артисти се присъединиха към възрожденската идея да се създаде ново, на европейско ниво, културно средище. Събитие, което не се е случвало от десетилетия в България. Репертоарната политика на театъра е осъществяване на комедийни постановки с висока художествена стойност и категорична гражданска позиция, които с разтоварващата си енергия забавляват, развличат и правят зрителя съучастник в сценичното действие. Вярваме, че използвайки смеха, ние говорим разбираемо на всички езици и нашите послания, макар и казани на шега, стигат по-надалеч и остават по-дълго в съзнанието на публиката. Ние искаме, чрез новаторските и оригинални похвати, които използваме, да увеличим интереса им към театралното изкуство.