ТЕАТРАЛНО ЛЯТО ВАРНА 2024 В ЛЕТЕН ТЕАТЪР *** КУПЕТЕ БИЛЕТИ ОТ БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР БЪЛГАРАН ИЛИ ОНЛАЙН ОТ EPORTAL.BG

ТЕАТРАЛНО ЛЯТО ВАРНА 2024 В ЛЕТЕН ТЕАТЪР *** КУПЕТЕ БИЛЕТИ ОТ БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР БЪЛГАРАН ИЛИ ОНЛАЙН ОТ EPORTAL.BG

"Криворазбраната цивилизация" със специалното участие на Ансамбъл Варна

24 Юли, 2024
20:30

Комедията „КРИВОРАЗБРАНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ“, от Добри Войников със специалното участие на Фолклорен ансамбъл Варна ще бъде представена на 5 юни в зала Канев център - Русе и на 24 юли от 20.30 часа в Летен театър - Варна.

Билетите са в продажба на касите на Българан, Фестивален и конгресен център и Дворец на културата и спорта във Варна и на касата на Канев център в Русе.
Онлайн билети от ePortal.BG

Сценичният вариант и режисурата са на Костадин Бандутов.
В ролите участват: Красимир Демиров, Татяна Христова, Мила Боянова, Валери Марков, Георги Георгиев, Георги Стоянов, Любов Николова, Филип Янев, Димитър Петров, Яна Вълчева / Виктория Златева.
Със специалното участие на Фолклорен ансамбъл Варна с художествен ръководител Юлиян Станев.
Художник изпълнител Димитър Митев
Композитор и текст на песните Николай Ваклинов
Вокален педагог Елена Карабельова
Хореограф Таня Дянкова

Великолепен актьорски ансамбъл! Музика, танци, песни и много смях в комедийния спектакъл по „Криворазбраната цивилизация” на Добри Войников. Написана през далечната 1870 год. тя е още по актуална през 2024 г.?!
Гледайте и смеейки се, се убедете! Хем смешно, хем и страшно – 150 години по-късно, пак сме същите…Дано не е смях през сълзи, както е казал великия Гогол.
Не Гугъл, а Гогол?!

Снимка: Ангел Радилов

партньори

Театър Българан

"Българан" - Арена на смеха е първият професионален частен театър на културната карта в гр. Варна и Североизточна България.

Първата презентация на проекта БЪЛГАРАН се състоя на 3 март 2004 г., в сградата на Военноморския клуб във Варна.

Любимите на публиката артисти се присъединиха към възрожденската идея да се създаде ново, на европейско ниво, културно средище. Събитие, което не се е случвало от десетилетия в България. Репертоарната политика на театъра е осъществяване на комедийни постановки с висока художествена стойност и категорична гражданска позиция, които с разтоварващата си енергия забавляват, развличат и правят зрителя съучастник в сценичното действие. Вярваме, че използвайки смеха, ние говорим разбираемо на всички езици и нашите послания, макар и казани на шега, стигат по-надалеч и остават по-дълго в съзнанието на публиката. Ние искаме, чрез новаторските и оригинални похвати, които използваме, да увеличим интереса им към театралното изкуство.