ТЕАТРАЛНО ЛЯТО ВАРНА 2024 В ЛЕТЕН ТЕАТЪР *** КУПЕТЕ БИЛЕТИ ОТ БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР БЪЛГАРАН ИЛИ ОНЛАЙН ОТ EPORTAL.BG

ТЕАТРАЛНО ЛЯТО ВАРНА 2024 В ЛЕТЕН ТЕАТЪР *** КУПЕТЕ БИЛЕТИ ОТ БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР БЪЛГАРАН ИЛИ ОНЛАЙН ОТ EPORTAL.BG

Любо Нейков и Ненчо Илчев - стриптизьори по принуда

30 Октомври, 2024
19:00

Актьорите Любо Нейков и Ненчо Илчев стават стрийптизьори по принуда в най-новата постановка "Стрийптизьори", на която продуцент е Деляна Маринова - Джуджи. Пиесата е написана от Влади Априлов. В нея влизат и други любими комици - младият актьор от Сатирата Васил Грънчаров и Красимира Демирова. Режисьор на представлението е Ованес Торосян.

"Това е една прекрасна пиеса, на която й дойде времето. Двамата с Ненчо сме едни застаряващи жалки стрийптизьори, а преди това сме жалки актьори. Първоначално разголваме душите си, а после разголваме и телата си попринуда. Ненчо е погребален агент, а през другото време стрийптизьор. Абе, много сме смешни", споделя актьорът Любо Нейков за новата постановка, в която участва с един от най-добрите си приятели - Ненчо Илчев.

Сюжетът е интрегуващ - действието се развива някъде в Италия в днешно време. Разхвърляна таванска стая, трима застаряващи бивши стриптийзьори, болни и съсипани от безпаричието и личните драми, с проблеми от всякакъв характер, които се представят за актьори и могат да разчитат само на едно - да стигнат до края. Като капак постоянно се карат със своята свадлива хазяйка, на която дължат наем за осем месеца.

И после всичко се завихря в шеметна лудница от допуснати грешки, компромиси, желания и емоции. Героят на Любо Нейков - Джовани е с деменция, Енцо на Ненчо има проблеми с простатата, а Васил Грънчаров е с машинка на сърцето.


Във Варна може да гледате шеметната комедия на 30 октомври от 19.00 часа в зала 1 на Фестивален комплекс.
Билетите са в продажба на билетен център "Българан" и
онлайн в ePortal.BG - ТУК

партньори

Театър Българан

"Българан" - Арена на смеха е първият професионален частен театър на културната карта в гр. Варна и Североизточна България.

Първата презентация на проекта БЪЛГАРАН се състоя на 3 март 2004 г., в сградата на Военноморския клуб във Варна.

Любимите на публиката артисти се присъединиха към възрожденската идея да се създаде ново, на европейско ниво, културно средище. Събитие, което не се е случвало от десетилетия в България. Репертоарната политика на театъра е осъществяване на комедийни постановки с висока художествена стойност и категорична гражданска позиция, които с разтоварващата си енергия забавляват, развличат и правят зрителя съучастник в сценичното действие. Вярваме, че използвайки смеха, ние говорим разбираемо на всички езици и нашите послания, макар и казани на шега, стигат по-надалеч и остават по-дълго в съзнанието на публиката. Ние искаме, чрез новаторските и оригинални похвати, които използваме, да увеличим интереса им към театралното изкуство.