В ПРОДАЖБА СА БИЛЕТИТЕ ЗА ВСИЧКИ СЪБИТИЯ ДО КРАЯ НА 2023 ГОДИНА

В ПРОДАЖБА СА БИЛЕТИТЕ ЗА ВСИЧКИ СЪБИТИЯ ДО КРАЯ НА 2023 ГОДИНА

Мариус празнува 30 години на сцената с "Нашенец" по Чудомир

09 Ноември, 2023
19:30

Мариус Куркински празнува 30 години на сцената с нов моноспектакъл по текстове на Чудомир. Премиерата на "Нашенец" е на 9 ноември в Двореца на културата и спорта във Варна. От морската столица тръгва и националното турне на актьора с тази постановка.

При голям зрителски интерес билетите са в продажба на билетен център "Българан" /Ул. Братя Шкорпил 33 от понеделник до неделя от 11.30 до 18.00 часа/ и на касата на Летен театър във Варна.

Лимитиран брой ВИП места пред сцената могат да бъдат закупени единствено от билетен център "Българан" 


На театралната сцена Мариус Куркински пресъздава духа на Чудомир и вълнуващия свят на изкуството, където се сблъскват страст, талант и магия, винаги е бил отражение на човешката душа и обществото. В този уникален театрален контекст се вписва и моноспектакълът "Нашенец" по произведения на Чудомир, което със своята национална премиера предоставя на публиката изключителната възможност да се потопи в смеха и мъдростта на българския писател и журналист, споделят организаторите.

В основата на моноспектакъла стои изключителният талант на Мариус Куркински, актьор с 30-годишен опит на сцената. Този магнетичен артист се превръща във вълшебник, когато застане пред публиката. За тази специална постановка, Мариус Куркински не само играе, но и режисира, създавайки едно незабравимо изживяване за всички зрители.

"Нашенец" не просто е спектакъл, а истинско пътуване из душата и мислите на Чудомир. Разбира се, с многозначителното творчество на този български сатирик, автор на уморителни разкази, наречени "гневни писма", изпълнени с дълбок смисъл и мъдрост.

Чрез невероятния талант на Мариус Куркински, зрителите ще се срещнат с остроумието на Чудомир, неговите виждания за живота и обществото, представени през притчите на смешни и порой трогателни истории. С майсторството на истинския актьор, Куркински предава всяка нотка от смеха, сърцето и ума на Чудомир.

Продуцентът на моноспектакъла "Нашенец" е "Ажур Пико", който създава обстановката за вълнуващата среща между публиката и Мариус Куркински. След години на сцената и безупречни изпълнения в роли, актьорът се събира около нов проект, който обещава да впечатли зрителите.

партньори

Театър Българан

"Българан" - Арена на смеха е първият професионален частен театър на културната карта в гр. Варна и Североизточна България.

Първата презентация на проекта БЪЛГАРАН се състоя на 3 март 2004 г., в сградата на Военноморския клуб във Варна.

Любимите на публиката артисти се присъединиха към възрожденската идея да се създаде ново, на европейско ниво, културно средище. Събитие, което не се е случвало от десетилетия в България. Репертоарната политика на театъра е осъществяване на комедийни постановки с висока художествена стойност и категорична гражданска позиция, които с разтоварващата си енергия забавляват, развличат и правят зрителя съучастник в сценичното действие. Вярваме, че използвайки смеха, ние говорим разбираемо на всички езици и нашите послания, макар и казани на шега, стигат по-надалеч и остават по-дълго в съзнанието на публиката. Ние искаме, чрез новаторските и оригинални похвати, които използваме, да увеличим интереса им към театралното изкуство.