В ПРОДАЖБА СА БИЛЕТИТЕ ЗА ПЪРВИТЕ СЪБИТИЯ ОТ ТЕАТРАЛНО ЛЯТО - ВАРНА 2024

В ПРОДАЖБА СА БИЛЕТИТЕ ЗА ПЪРВИТЕ СЪБИТИЯ ОТ ТЕАТРАЛНО ЛЯТО - ВАРНА 2024

"Натюрморт със затлъстял племенник" с морска премиера на 2.04

02 Април, 2024
19:00

ДТ "Сава Огнянов" ще представи премиерата на пиесата "Натюрморт със затлъстял племенник" от румънския драматург Йон Сапдару на 2 април от 19.00 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център. Това съобщи директорът на културния институт Боян Иванов, който е и режисьор на постановката. 

Билетите за Варна са в продажба на касите на Българан, Фестивален и конгресен център и Дворец на културата и спорта. Онлайн билети могат да бъдат закупени от системата на ePortal.BG - ТУК 

Спектакълът е комедия с елементи на драма. Разказът задава въпроси за измеренията и щетите за това да бъдеш обичан и да обичаш, както и за необяснимото в обичта между хората. 
В главната роля на племенника публиката ще види актьора Любомир Нейков.

"Пиесата, освен да забавлява и да разсмива публиката, ще зададе много въпроси, защото подобни проблеми имат много хора от обществото. Мисля, че на зрителите ще им е интересно и ще се замислят и ще бъдат повдигнати", каза за БТА актьорът Любомир Нейков.

Той обясни, че досега не е работил с Русенския театър.

"За пръв път ми е и е много забавно, защото тук намерих големи приятели и страхотни колеги", каза още Нейков. 

В постановката участват също гостуващият актьор Роберт Янакиев и артистите от русенската трупа Дона Вълова, Ивайло Драганов и Милен Димитров. Боян Иванов е взел интересното режисьорско решение лелите на главния герой да се играят от мъже. Сценографията и костюмите са на Петър Митев, а композитор е Пламен Мирчев - Мирона.

партньори

Театър Българан

"Българан" - Арена на смеха е първият професионален частен театър на културната карта в гр. Варна и Североизточна България.

Първата презентация на проекта БЪЛГАРАН се състоя на 3 март 2004 г., в сградата на Военноморския клуб във Варна.

Любимите на публиката артисти се присъединиха към възрожденската идея да се създаде ново, на европейско ниво, културно средище. Събитие, което не се е случвало от десетилетия в България. Репертоарната политика на театъра е осъществяване на комедийни постановки с висока художествена стойност и категорична гражданска позиция, които с разтоварващата си енергия забавляват, развличат и правят зрителя съучастник в сценичното действие. Вярваме, че използвайки смеха, ние говорим разбираемо на всички езици и нашите послания, макар и казани на шега, стигат по-надалеч и остават по-дълго в съзнанието на публиката. Ние искаме, чрез новаторските и оригинални похвати, които използваме, да увеличим интереса им към театралното изкуство.