В ПРОДАЖБА СА БИЛЕТИТЕ ЗА ПЪРВИТЕ СЪБИТИЯ ОТ ТЕАТРАЛНО ЛЯТО - ВАРНА 2024

В ПРОДАЖБА СА БИЛЕТИТЕ ЗА ПЪРВИТЕ СЪБИТИЯ ОТ ТЕАТРАЛНО ЛЯТО - ВАРНА 2024

“Пиесата, която се обърка” събира куп звезди на театъра във ФКЦ

19 Март, 2024
19:00

Морска премиера на най- новата постановка на ДКТ “Иван Димов” на 13 март от 19.00 часа в зала 1 на ФКЦ, събира плеяда от звезди на българския театър.

В спектакъла участват  Калин Врачански, Малин Кръстев, Николай Урумов, Филип Аврамов, Рада Кайракова, Добриела Попова, Стелиян Николов, Изабела Иванова, Константин Николов и Стефан Кондров. Режисьор е Асен Блатечки. Сценографията е дело на Анелия Райкова.

Билетите вече са в продажба на билетен център "Българан" във Варна /Ул. Братя Шкорпил 33/. Онлайн билети от ePortal.BG - ТУК

Събирането дори за репетиции на такова съзвездие от актьори е изключително трудно, признаха продуцентите. Това, според  режисьора Асен Блатечки, е объркало “Пиесата, която се обърка” още от самото начало.  Той определи  криминалната английска пиеса, като най- смешната, която някога е чел.

Отличена с награда “Оливие“ – 2015 г.”за най-добра нова комедия “Пиесата, която се обърка”,  представлява пиеса в пиесата. Сюжетът проследява театралния живот на самодейна трупа, която най-накрая е успяла да намери текст с роли за всички свои актьори, а именно “Убийство в имението Хавършъм“. Това е една типична криминална мистерия тип Агата Кристи. В ръцете на предразположените към злополуки театрали, преди да се усетите, пиесата бързо се превръща в театрална катастрофа във всеки един смисъл на думата.

партньори

Театър Българан

"Българан" - Арена на смеха е първият професионален частен театър на културната карта в гр. Варна и Североизточна България.

Първата презентация на проекта БЪЛГАРАН се състоя на 3 март 2004 г., в сградата на Военноморския клуб във Варна.

Любимите на публиката артисти се присъединиха към възрожденската идея да се създаде ново, на европейско ниво, културно средище. Събитие, което не се е случвало от десетилетия в България. Репертоарната политика на театъра е осъществяване на комедийни постановки с висока художествена стойност и категорична гражданска позиция, които с разтоварващата си енергия забавляват, развличат и правят зрителя съучастник в сценичното действие. Вярваме, че използвайки смеха, ние говорим разбираемо на всички езици и нашите послания, макар и казани на шега, стигат по-надалеч и остават по-дълго в съзнанието на публиката. Ние искаме, чрез новаторските и оригинални похвати, които използваме, да увеличим интереса им към театралното изкуство.