НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ПРЕМИЕРНИТЕ КОМЕДИИ ПРЕЗ ЯНУАРИ 2021 Г. *** ОЧАКВАЙТЕ ТЕАТРАЛНО ЛЯТО - ВАРНА 2021

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ПРЕМИЕРНИТЕ КОМЕДИИ ПРЕЗ ЯНУАРИ 2021 Г. *** ОЧАКВАЙТЕ ТЕАТРАЛНО ЛЯТО - ВАРНА 2021

Пожелахте отново: Смешната до сълзи комедия "МЪЖЕ ПОД ЧЕХЪЛ" на 22 февруари

22 Февруари, 2021
19:00

Смешната до сълзи комедия „Мъже под чехъл“ гостува отново в морската столица на 22 февруари от 19.00 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център.
В спектакъла, поставен от режисьорна Владлен Александров и сценография - Иван Карев участват трима обичани комици - Албена Колева, Тончо Токмакчиев, Кирил Ефремов.

Текстът е на Миро Гавран – най-превеждания съвременен хърватски драматург и романист. Негови творби са издадени на 35 езика, а драматичните и комедийните му пиеси (над 30 поставяни) са имали над 200 премиери в световен мащаб и са видени от над два милиона зрители. Режисьорът Владлен Александров /“Жена ми се казва Борис“/ и актьорският състав са ни приготвили цяла серия от абсурдни ситуации, недоразумения и препратки към обърканото ни битие, които се преплитат в един ярък спектакъл, пропит с хумор и добро настроение.

Фабулата на действието започва след като несправедливо натопеният за финансови измами счетоводител Ефремов бива оправдан и излиза на свобода след три години в затвора. Завръща се в общия семеен апартамент и заживява с бившата си жена и новия ѝ съпруг, който проявява разбиране и няма нищо против. Но ако учениците й (защото тя е учителка) започнат да й се подиграват, че живее с двама мъже по (казано на техния език) „системата сандвич“? Ако двамата мъже неочаквано се сприятелят до толкова, че да я вбесят така, че да ги изгони да спят заедно на дивана, а тя да остане сама в брачното ложе? Ако внезапно се появи още една жена, а заедно с нея и неудържим пристъп на ревност? Ако накрая никой от четиримата вече не знае кого повече обича?

Отговорът на всички въпроси може да научите, ако гледате постановката „Мъже под чехъл“.

Отидете да видите блестящата комедия на световно известния съвременен хърватски драматург Миро Гавран. Тримата големи български комици Албена Колева, Тончо Токмакчиев, Кирил Ефремов ви очакват.


 

партньори

Българан - Арена на смеха

"Българан" - Арена на смеха е първият професионален частен театър на културната карта в гр. Варна и Североизточна България.

Първата презентация на проекта БЪЛГАРАН се състоя на 3 март 2004 г., в сградата на Военноморския клуб във Варна, където днес изцяло със собствена звукова, светлинна и сценична техника е оборудвана залата на театъра. 

Любимите на публиката артисти се присъединиха към възрожденската идея да се създаде ново, на европейско ниво, културно средище. Събитие, което не се е случвало от десетилетия в България. Репертоарната политика на театъра е осъществяване на комедийни постановки с висока художествена стойност и категорична гражданска позиция, които с разтоварващата си енергия забавляват, развличат и правят зрителя съучастник в сценичното действие. Вярваме, че използвайки смеха, ние говорим разбираемо на всички езици и нашите послания, макар и казани на шега, стигат по-надалеч и остават по-дълго в съзнанието на публиката. Ние искаме, чрез новаторските и оригинални похвати, които използваме, да увеличим интереса им към театралното изкуство.