НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ТЕАТРАЛНИТЕ ХИТОВЕ В ЗАЛА 1 НА ФКЦ И ДВОРЕЦ НА КУЛТУРАТА И СПОРТА

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ТЕАТРАЛНИТЕ ХИТОВЕ В ЗАЛА 1 НА ФКЦ И ДВОРЕЦ НА КУЛТУРАТА И СПОРТА

Христо Шопов и Асен Мутафчиев в премиерната постановка "Тест" на 25.10 във Варна

25 Октомври, 2020
19:00

Вуйчо и племенник се подлагат на “Тест” в пиеса на Елин Рахнев
Що е то да режисираш сина си и брат си в една пиеса?

Това си знае само Лиза Шопова, която работи със сина си Асен Мутафчиев (баща му е Христо Мутафчиев) и Христо Шопов в пиесата “Тест” от Елин Рахнев.

Във Варна трупата ще гостува на 25.10 от 19.00 часа в зала 1 на ФКЦ. При засилен зрителски интерес билетите вече са в продажба на каса театър "Българан".

Организаторите припомнят, че представлението ще се играе при допустима заетост на местата до 50% от максималния капацитет и при спазване на изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки. Всички присъстващи могат да се чувстват спокойни в здравословна среда, поради  прецизното  очистване на въздуха с  HEPA филтри във вентилационната и климатична система на комплекса.

Прекрасната актриса, която нашумя и като драматург, качва на една сцена “вуйче”, както Асен нарича прочутия актьор Христо Шопов, и “детето Асенчо” - племенника му.

Лиза познава пиесата от две години и проявява голям интерес. Според нея тя е равна на текст на Харолд Пинтър и не е регионална. Много повече!

Текстът незаслужено отлежава от години по бюрата на продуценти. Иначе има любопитство и постановки в чужбина. По нейна преценка пиесата неправилно е оставена да събира прах по чекмеджетата.

Това е историята на двама души - единият търси работа, другият го изпитва. Героите нямат имена - те са изпитващият и изпитваният на теста. Въпросът е в оцеляването в днешния комерсиален свят.

Пиесата е писана преди 10 години. Елин Рахнев буквално е пророк! Той е предрекъл какво ще се случи с тази комерсиализация и материализъм. Кой ще успее на теста?, пита Лиза в постановката.

ОЩЕ ОТ ПРОГРАМАТА

на 5 октомври от 19.00 часа, ФКЦ, зала 1
"ЕДНА СЕДМИЦА, НЕ ПОВЕЧЕ" 
- Комедия от Клеман Мишел
Режисьор: Емил Марков
Участват: Емил Марков, Йоана Буковска, Димо Алексиев
Един билет за двама от редовните цени

на 8 октомври от 19.30 часа, Ретро клуб - ФКЦ
"ЗА СЕКСА И ПОЛИТИКАТА БЕЗ ТАБУТА И ЗАДРЪЖКИ"

Комедиен спектакъл на Николай Урумов
Забранен за лица до 16 годишна възраст
Един билет за двама от редовните цени

на 12 октомври от 19.00 часа, ФКЦ, зала 1
"ПОМОЩ, ЖЕНА МИ Е ЛУДА"
 - комедия от комедия от Жан Барбие
Режисьор: Орлин Дяков
С участието на: Христо Гърбов, Надя Банчева, Ралица Константинова, Иля Пепеланов, Петя Венелинова, Тихомир Благоев, Борислав Веженов, Ивайло Ненов

на 13 октомври от 19.00 часа, ФКЦ, зала 1
"СБОРЕН МОНОСПЕКТАКЪЛ"

Юбилеен моноспектакъл на Мариус Куркински
Продукция от всички 11 солови акции в кариерата на Мариус до момента – от „Дон Жуан“, "Песен на песните" и „Дамата с кученцето“ през „Ти-ри-рам“, „Сътресение“ и „Черното пиле“ – „Сборен моноспектакъл“ по случай 50 г. юбилей на Мариус Куркински ще бъде представен отново във Варна.

на 25 октомври от 19.00 часа, ФКЦ, зала 1
ПРЕМИЕРА: "ТЕСТ"
 от Елин Рахнев
Режисьор : Лиза Шопова
С участието на: Христо Шопов и Асен Мутафчиев

на 27 октомври от 19.00 часа, ФКЦ, зала 1
„ЧАМКОРИЯ“
 – по романа на Милен Русков
Режисура: Явор Гърдев
В ролята на Бае Славе – ЗАХАРИ БАХАРОВ

на 3 ноември от 19.00 часа, ФКЦ, зала 1
"БАЩА МИ СЕ КАЗВА МАРИЯ"
 - комедия от Ив. Ангелов
Режисьор : Асен Блатечки
Актьори : Станимир Гъмов , Румен Угрински , Стефан Рядков , Петьо Петков - Шайбата , Жанина Стоилова и Невена Бозукова

партньори

"Ви Ен Тийм" ООД /Театър "Българан"/

"Ви Ен Тийм" ООД /Театър "Българан"/ е първият професионален частен театър на културната карта в гр. Варна и Североизточна България.

Първата презентация на проекта БЪЛГАРАН се състоя на 3 март 2004 г., в сградата на Военноморския клуб във Варна, където днес изцяло със собствена звукова, светлинна и сценична техника е оборудвана залата на театъра. 

Любимите на публиката артисти се присъединиха към възрожденската идея да се създаде ново, на европейско ниво, културно средище. Събитие, което не се е случвало от десетилетия в България. Репертоарната политика на театъра е осъществяване на комедийни постановки с висока художествена стойност и категорична гражданска позиция, които с разтоварващата си енергия забавляват, развличат и правят зрителя съучастник в сценичното действие. Вярваме, че използвайки смеха, ние говорим разбираемо на всички езици и нашите послания, макар и казани на шега, стигат по-надалеч и остават по-дълго в съзнанието на публиката. Ние искаме, чрез новаторските и оригинални похвати, които използваме, да увеличим интереса им към театралното изкуство.