Троен черен петък в театър "Българан" за хитове до края на януари

Троен черен петък в театър "Българан" за хитове до края на януари

Христо Шопов представя комедийния моноспектакъл "Не е за телефон"

07 Февруари, 2022
19:00

Световният киноартист Христо Шопов, който през последните няколко години се завърна в театъра, ще представи във Варна комедийния си моноспектакъл "Не е за телефон". Събитието ще се състои на 7 февруари от 19.00 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център.

Един билет за двама може да бъде закупен от билетен център на театър "Българан". 

Нищо, че животът му е на лизинг. Нищо, че е на кръстопът. Нищо, че любовта може да му изневери.
Всички тези неща от съвременното ни ежедневие засяга големия Христо Шопов и ги поднася с леко намигване и много хумор.

Режисьор на спектакъла е Лиза Шопова, музиката е на Светлин Къслев, сценография - Анелия Райкова. Гласовете са на Иванка Шекерова, Николета Малчева, Димитър Атанасов, Лиза Шопова и Стелиян Николов 


„Шегуваме се с много неща от живота на сцената, като спазваме добрия вкус. Но не са много онези нещата, които ме разсмиват. Важното е човек да може да се шегува със себе си“, беше категоричен Шопов. Според него фразата „Не е за телефон“ все така продължава да бъде актуална за всекидневието ни, защото хората все още предпочитат да си казват важното, като се видят. Самият той обаче не се страхува, че някой може да го подслушва, защото не е чак толкова интересен.       

партньори

Театър Българан

"Българан" - Арена на смеха е първият професионален частен театър на културната карта в гр. Варна и Североизточна България.

Първата презентация на проекта БЪЛГАРАН се състоя на 3 март 2004 г., в сградата на Военноморския клуб във Варна, където днес изцяло със собствена звукова, светлинна и сценична техника е оборудвана залата на театъра. 

Любимите на публиката артисти се присъединиха към възрожденската идея да се създаде ново, на европейско ниво, културно средище. Събитие, което не се е случвало от десетилетия в България. Репертоарната политика на театъра е осъществяване на комедийни постановки с висока художествена стойност и категорична гражданска позиция, които с разтоварващата си енергия забавляват, развличат и правят зрителя съучастник в сценичното действие. Вярваме, че използвайки смеха, ние говорим разбираемо на всички езици и нашите послания, макар и казани на шега, стигат по-надалеч и остават по-дълго в съзнанието на публиката. Ние искаме, чрез новаторските и оригинални похвати, които използваме, да увеличим интереса им към театралното изкуство.