ТЕАТРАЛНО ЛЯТО ВАРНА 2024 В ЛЕТЕН ТЕАТЪР *** КУПЕТЕ БИЛЕТИ ОТ БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР БЪЛГАРАН ИЛИ ОНЛАЙН ОТ EPORTAL.BG

ТЕАТРАЛНО ЛЯТО ВАРНА 2024 В ЛЕТЕН ТЕАТЪР *** КУПЕТЕ БИЛЕТИ ОТ БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР БЪЛГАРАН ИЛИ ОНЛАЙН ОТ EPORTAL.BG

СТЪПКА ПО СТЪПКА

СТЪПКА ПО СТЪПКА

Театър "Българска армия"
"СТЪПКА ПО СТЪПКА"
Автор: Питър Куилтър
Постановка: Лиза Шопова
Сценография и костюми: Анелия Райкова
Музикална среда: Петя Димитрова
Участват: Анастасия Ингилизова, Гергана Плетньова, Евелин Костова, Даниел Върбанов, Денислав Маринчев, Стефан Роглев
Превод - Михаела Кацарова 
Сценична редакция и режисура - Лиза Шопова
Сценография и костюми - Анелия Райкова
Музикална среда - Петя Диманова
Фотограф - Борис Урумов

ВНИМАНИЕ!!! В тази пиеса ще става дума за любов!
 
ДЕЙСТВАЩИ ЛИЦА И ИЗПЪЛНИТЕЛИ:
Паула - Анастасия Ингилизова
Софи - Гергана Плетньова
Моника - Евелин Костова
и 
Даниел Върбанов, Денислав Маринчев и Стефан Роглев (студенти в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ от класа на проф. Ат. Атанасов)

ВНИМАНИЕ!!! В тази пиеса ще става дума за любов!
 
Какво се случва, когато три жени малко „по принуда“ тръгват на двудневен поход в планината? Естествено си споделят, но не всичко, после без видима причина се карат и логично се сдобряват, „малко“ се напиват, уж се мразят, но пък много се обичат. Да, на пръв поглед това е пълен хаос от чувства, но ние жените го наричаме приятелство. И колкото и да ни вълнуват мъжете, има нещо, което те не могат да ни дадат, а то е точно този разпилян пъзел от чувства, в който ние успяваме да не се изгубим.    
 
Два дена, през които три жени взимат важни решения, преодоляват препятствия, които водят до нелепи и трогателни ситуации по между им. Ще си кажат ли истината, ще намерят ли сили да си простят, ще оцелеят ли в тази враждебна среда?

Стъпка по стъпка ще вървим с тях към върха, където трябва да си вземат последно сбогом с тяхната починала приятелка.
И все пак: Това, което се случва в планината, си остава в планината!

Лиза Шопова 
 
В сюжета на пиесата „СТЪПКА ПО СТЪПКА“ се заплитат цял куп трогателни и смешни ситуации. Стъпка по стъпка, пиесата проследява предизвикателствата, пред които се изправя приятелството на три жени. 
Срещата с природата и неочакваните трудности се превръщат в комични срещи с трудностите на съвременната жена в забързания свят, която няма време нито да надникне в себе си и да разкрие докрай чувствата си, нито да разбере близкия човек.
 
Колко тайни и премълчани обиди могат да се крият зад декларираната близост?
Ще успеят ли да ги преодолеят и накъде ще поемат личните им пътища и съдбата на тяхното приятелство след този поход?
Ще намерят ли сили тези три млади жени да разрешат любовните си проблеми, ще могат ли да проявят емпатия и заедно да продължат живота си нататък?
 
Това са част от въпросите, които ще ни вълнуват в продължение на час и половина от сцената на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ” и ще ни направят  съпричастни към героините в тази завладяваща пиеса, към която режисьора Лиза Шопова подхожда с финес и чувство за хумор, а актрисите Анастасия Ингилизова, Гергана Плетньова и Евелин Костова насищат с живот, създавайки истински калейдоскоп от чувства.

партньори

Театър Българан

"Българан" - Арена на смеха е първият професионален частен театър на културната карта в гр. Варна и Североизточна България.

Първата презентация на проекта БЪЛГАРАН се състоя на 3 март 2004 г., в сградата на Военноморския клуб във Варна.

Любимите на публиката артисти се присъединиха към възрожденската идея да се създаде ново, на европейско ниво, културно средище. Събитие, което не се е случвало от десетилетия в България. Репертоарната политика на театъра е осъществяване на комедийни постановки с висока художествена стойност и категорична гражданска позиция, които с разтоварващата си енергия забавляват, развличат и правят зрителя съучастник в сценичното действие. Вярваме, че използвайки смеха, ние говорим разбираемо на всички езици и нашите послания, макар и казани на шега, стигат по-надалеч и остават по-дълго в съзнанието на публиката. Ние искаме, чрез новаторските и оригинални похвати, които използваме, да увеличим интереса им към театралното изкуство.