"ФЕНОВЕ" НА 30.10 В ЗАЛА 1 НА ФКЦ *** ПРАЗНИЧНА "ЕКСКЛУЗИВНА АКТЬОРСКА ВЕЧЕР" НА 13.12 В ДКС *** ТОНИКА СВ С КОНЦЕРТ НА 19.12

"ФЕНОВЕ" НА 30.10 В ЗАЛА 1 НА ФКЦ *** ПРАЗНИЧНА "ЕКСКЛУЗИВНА АКТЬОРСКА ВЕЧЕР" НА 13.12 В ДКС *** ТОНИКА СВ С КОНЦЕРТ НА 19.12

ТЪРСИ СЕ СТАР КЛОУН

ТЪРСИ СЕ СТАР КЛОУН

ТЪРСИ СЕ СТАР КЛОУН
режисьор Кристиян Георге
В ролите на старите клоуни: Александър Павлов, Михаил Незалзов, Станислав Георгиев, Стефан Станчев

Времетраене: 70 мин.

Пиесата е адаптация на румънския  режисьор Кристиян Георге , който е автор и на сценографията  , и на муз.оформление.
Автор на пиесата е румънско - френският драматург , поет и журналист Матей Вишнек , смятан за абсурдист . Той е най - значителния драматург , с румънски произход , след Йожен Йонеску.

Супертемата на пиесата е предизвикателството да чакаме! Имаме човек и клоун. Човекът е артистът, клоунът е персонажът, душата на артиста, неговия инструмент, който сега разкрит му помага да съществува, да общува и да чака. Пиеса за нашата уязвимост, за любовта, която повече от всякога може да бъде фалшива! За приятелството, което става нъпълно несъществуващо, когато не се интересуваме, за борбата, за победата, за това колко добре оправдан може да стане факта, че на ръба на изчезването – смъртта на някого вече не означава трагедия, а освобождаване на място, което може да бъде наше. Пиеса за нас и нашите маски, нашите страхове и нашите герой, които ви показваме отпред, съдбата ги удря твърде силно на тази сцена, претъпкана с нечестие и грозота, какъвто е животът.

партньори

Театър Българан

"Българан" - Арена на смеха е първият професионален частен театър на културната карта в гр. Варна и Североизточна България.

Първата презентация на проекта БЪЛГАРАН се състоя на 3 март 2004 г., в сградата на Военноморския клуб във Варна.

Любимите на публиката артисти се присъединиха към възрожденската идея да се създаде ново, на европейско ниво, културно средище. Събитие, което не се е случвало от десетилетия в България. Репертоарната политика на театъра е осъществяване на комедийни постановки с висока художествена стойност и категорична гражданска позиция, които с разтоварващата си енергия забавляват, развличат и правят зрителя съучастник в сценичното действие. Вярваме, че използвайки смеха, ние говорим разбираемо на всички езици и нашите послания, макар и казани на шега, стигат по-надалеч и остават по-дълго в съзнанието на публиката. Ние искаме, чрез новаторските и оригинални похвати, които използваме, да увеличим интереса им към театралното изкуство.