ТЕАТРАЛНО ЛЯТО ВАРНА 2024 В ЛЕТЕН ТЕАТЪР *** КУПЕТЕ БИЛЕТИ ОТ БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР БЪЛГАРАН ИЛИ ОНЛАЙН ОТ EPORTAL.BG

ТЕАТРАЛНО ЛЯТО ВАРНА 2024 В ЛЕТЕН ТЕАТЪР *** КУПЕТЕ БИЛЕТИ ОТ БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР БЪЛГАРАН ИЛИ ОНЛАЙН ОТ EPORTAL.BG

ХОТЕЛ "БРИТАНИКА", ЛОНДОН

ХОТЕЛ "БРИТАНИКА", ЛОНДОН

ХОТЕЛ "БРИТАНИКА", ЛОНДОН
По пиесата "London Suite" на Нийл Саймън - текст, който НЕ е поставян досега в България!
През поредицата забавни случки в хотела ще ни води Михаил Петров - режисьор и актьор от трупата на Народен театър "Ив. Вазов"
Превод: д-р Светлана Панчева - драматург в Народен театър "Ив. Вазов"
Сценографията и костюмите са дело на Елена Иванова,
В ролите: Камен Иванов - актьор и преподавател в НАТФИЗ, изиграл десетки впечатляващи роли в редица театри в страната, Анна Петрова - работила на сцената на Младежки театър „Николай Бинев“, има роли в телевизионния театър, киното и телевизията, а гласът й озвучава редица сериали и филми, Ани Михайлова - известна с комедийните си роли в театрални спектакли и различни телевизионни шоу програми, Цветана Благоева, Мариела Топалова, Ралица Нейкова, Невена Денчева, Лилиа Христова, Иван Иванов, Яцек Янков


"Хотел "Британика", Лондон" е спектакъл по пиесата "London Suite" на Нийл Саймън - текст, който НЕ е поставян досега в България!

Популярният американски комедиен драматург ни пренася в луксозен лондонски хотел - спокойно място, докато не се появят нашите герои.

През поредицата забавни случки в хотела ще ни води Михаил Петров - режисьор и актьор от трупата на Народен театър "Ив. Вазов", който има изиграни десетки театралини роли, участва в множество кино и телевизионни продукции, работи и в дублажа. Режисьорският му дебют е през 2000г. в Народния театър с "Пуканки" на Бен Елтън.

Превод: д-р Светлана Панчева - драматург в Народен театър "Ив. Вазов"

Сценографията и костюмите са дело на Елена Иванова, която е сред най-изявените български сценографи и има в творческата си биография над 600 продукции – театрални постановки, кино, телевизия, опера, балет, интериорни решения за комерсиални пространства. За своето творчество е многократно номинирана и награждавана от СБХ, САБ, Академия Аскеери Македонската театрална гилдия. През 2004 година получава отличието на САБ за най-добра сценография на спектакъла “Перикъл” по Шекспир (ДТ “Рачо Стоянов”-Габрово).

партньори

Театър Българан

"Българан" - Арена на смеха е първият професионален частен театър на културната карта в гр. Варна и Североизточна България.

Първата презентация на проекта БЪЛГАРАН се състоя на 3 март 2004 г., в сградата на Военноморския клуб във Варна.

Любимите на публиката артисти се присъединиха към възрожденската идея да се създаде ново, на европейско ниво, културно средище. Събитие, което не се е случвало от десетилетия в България. Репертоарната политика на театъра е осъществяване на комедийни постановки с висока художествена стойност и категорична гражданска позиция, които с разтоварващата си енергия забавляват, развличат и правят зрителя съучастник в сценичното действие. Вярваме, че използвайки смеха, ние говорим разбираемо на всички езици и нашите послания, макар и казани на шега, стигат по-надалеч и остават по-дълго в съзнанието на публиката. Ние искаме, чрез новаторските и оригинални похвати, които използваме, да увеличим интереса им към театралното изкуство.